Het verhaal van Sanne

Ik kwam bijna 22 jaar lang uit voor Nederland als topbeachvolleybalster. Onder andere deed ik tweemaal mee op de Olympische Spelen en werd twee keer Europees Kampioen. Als topsporter ben ik te weten gekomen hoe belangrijk de bewustwording aangaande onderwerpen van grensoverschrijdend gedrag is. Ongewenste situaties kunnen van kleine (en onschuldige) aard zijn maar grote en langdurige impact hebben op de betrokkenen. Als sporter leef voor je eigen belangen en resultaten. Soms is het een egoïstisch bestaan maar tegelijk kan “dat eigenbelang” de sporter juist zo kwetsbaar maken en de sportwereld onveilig doen aanvoelen. En iedereen heeft anderen (een team) nodig om je prestaties te kunnen behalen. Waar je ook werkzaam bent, je zal moeten samenwerken om doelen te bereiken. Dat is binnen elke branche hetzelfde. Samenwerken, communiceren, omgang met respect, kwetsbaar opstellen, durven spreken, presteren zijn onderwerpen waar mijn expertise ligt.

Mijn behaalde Bachelor Commerciële Economie was niet geheel mijn ding. Deze opleiding was voor mij niet meer dan het behalen van een veilig papiertje (je zal maar geblesseerd raken) en dankbaarheid voor de mogelijkheid tot het volgen van een gedegen opleiding aan de hogeschool van Rotterdam tijdens mijn sportcarrière.

Na het behalen van mijn recherchemaster werkte ik 6 jaar als recherchekundige bij de politie. Bijdragen aan rechtspraak, waarheidsvinding, terugdringen en tegengaan van criminaliteit waren mijn persoonlijke drive. Een preventieve taak die bij mij past. Daarnaast ben ik al bijna 15 jaar ambassadrice van stichting Hartekind. Ik zet me in voor de financiering van levensreddend onderzoek en ter verbetering voor het leven van kinderen waarvoor een gewone dag niet zo vanzelfsprekend is.Een aangeboren hartafwijking is namelijk doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen onder de 15 jaar.

Om te doen wat ik nu doe behaalde ik de erkende certificaten vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij het NOC*NSF en basisopleiding vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit bij VAN OSS & PARTNERS (LVV geregistreerd). Met de verworven kennis uit de sport, mijn ervaringen bij de politie als recherchekundige, mijn out of the box kijk op de wereld en mijn intrinsieke motivatie om mijn medemens aan de voorkant te ondersteunen wil ik graag bij dragen aan een veilige en gezonde werkplek voor iedereen!